Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hard kritikk mot utilgjengelig idrettsanlegg

Verken garderobe eller toaletter på Kristiansand stadion er tilgjengelige for bevegelseshemmede, og anlegget er generelt i svært dårlig stand.

Dette kommer fram i en fersk tilsynsrapport ved anlegget som daglig brukes av skoleelever og idrettsklubber i sørlandsbyen. Konklusjonen i rapporten er:

«Slik anlegget fremstår er det et klart brudd på diskriminerings- og likestillingsloven.»

Det er NRK som melder dette.

Generalsekretær Sunniva Ørstavik i Norges Handikapforbund er intervjuet av NRK mener saken er alvorlig, særlig for barn og unge som på denne måten får beskjed om at de ikke får delta på en av de viktigste arenaene i samfunnet.

– Her er det helt åpenbart diskriminering. Det er helt tydelig hvilken status funksjonshemmede utøvere har i Kristiansand: uønsket, sier hun.

Hun kaller Kristiansand stadion for en skamplett for byen.

Kommunalsjef for kultur og idrett i Kristiansand, Stein Tore Sorthe, forsikrer at noe vil bli gjort med saken. Hans egen mening er at stadionanlegget bør rives og erstattes med et nybygg.

09.07.2020 kl. 09:12
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.