Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hat-rammede Amir får støtte fra Trine Skei Grande

– Jeg kjenner jeg blir voldsomt trist og provosert over holdningene til enkelte folk, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) til NRK.

Bakgrunnen er saken om Amir Hashani som opplevde å spyttet på av en tilfeldig person på gaten.

Amir Hashani har CP og bruker rullator. Personen ropte til ham gjentatte ganger at han burde dø fordi han er funksjonshemmet.

Les mer om saken her: AMIR HASHANI (28) BLE SPYTTET PÅ FORDI HAN ER FUNKSJONSHEMMET

Hendelsen er anmeldt, og politiet i Oslo bekrefter overfor NRK at den etterforskes som hatkriminalitet.

Kultur- og likestillingsminister Grande er tilfreds med at hatkrimgruppa i politiet tar saken på alvor.

– Vi har dessverre fortsatt en vei å gå, men den veien skal vi gå sammen med Amir og alle andre i hans situasjon. Amir, du går ikke alene, sier Grande til NRK.

Også likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er glad for at saken er anmeldt. Hun mener det er viktig at hatytringer og trakassering av funksjonshemmede erkjennes og behandles som et samfunnsproblem.

17.03.2019 kl. 20:42
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.