Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Heisen på plass etter 11 års kamp

11 år etter at Frode Heggelund (31) for første gang fremmet kravet om en egen evakueringsheis på Aurora kino Fokus i Tromsø, er heisen endelig på plass.

Og hovedpersonen selv var på plass under åpningen.

– I dag kjenner jeg mer enn noe annet på en enorm glede og lettelse. Endelig kan jeg gå på kino uten å spørre noen «om lov», sier Frode Heggelund til avisa iTromsø.

Før evakueringsheisen kom på plass, måtte en rullestolbruker ha med seg to assistenter for å kunne se film på kinoen. Kravet var begrunnet i sikkerhetshensyn dersom kinoen må evakueres og man måtte bæres ut.

– Det er nedverdigende å måtte bli fulgt av to assistenter på kino for å bli passet på som et lite barn. I tillegg krever det mye planlegging, da det ikke er så enkelt å få tak i noen hvis man plutselig vil gå på kino. Det er frihetsberøvelse, sier Heggelund til lokalavisen.

09.09.2019 kl. 10:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.