Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lagbilde av alle deltakere og støtteapparat.
LAGET: Aker og Dæhli Sportswear satser sammen for å utvikle langrennssporten.Nysatsingen presenteres i Holmenkollen med para, ski og langløpslag. (Foto: Terje Pedersen, NTB)

Her er det nye langrennslaget som får drahjelp av Bjørn Dæhlie og Aker

Aker og Bjørn Dæhlies klesfirma går sammen om en omfattende langrennssatsing som skal stille lag i FIS-løp, langløp og para. 

Handikapnytt
Publisert 17.06.2022 19:07

(NTB:) Mikael Gunnulfsen og Slind-søstrene er blant utøverne som er med i satsingen for å utvikle langrennsporten.

Prosjektet ble presentert like ved holmenkollbakken fredag. Der var blant andre langrennslegenden Dæhlie og Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen til stede.

– Holmenkollen er litt symboltungt. Jeg startet mine drømmer som 19-åring da jeg fikk gå femmila i Kollen. Vi ønsker å ha tre bein å stå på, sa Dæhlie.

Lagene Team Koteng Eidissen og Team Telemark går sammen og utgjør grunnstammen i det nye laget, som skal hete Team Aker Dæhlie.

Budsjettet for den første sesongen er på 15 millioner kroner.

Leder fra Stiftelsen Vi

Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad, som er ansatt som daglig leder. Nystad har de siste årene ledet Stiftelsen Vi, som er et initiativ fra Aker-eier Kjell Inge Røkke for å løfte paraidretten og å gi funksjonshemmede likestilte muligheter til å delta og utvikle seg sportslig.

Dæhlie og Aker kan i tillegg fortelle at laget har tilknyttet seg mentorer, profiler som brenner for å utvikle langrennssporten, medisinske eksperter og karriere- og studierådgivere.

Laget skal også bygges ut med flere utøvere og et forsterket støtteapparat, opplyses det.

Bjørn Dæhlie presenterer noen av deltakeren.

LEGENDENS ETTERFØLGERE:
Bjørn Dæhlie presenterer langløsplaget i forbindellse med satsing av nytt skilag.
(Foto: Terje Pedersen, NTB)

Tror på seier

– Jeg er ganske sikker på at teamet tar én eller to langløpsseirer til vinteren, sier Dæhlie.

– Dette kommer på sikt til å bli et lag med løpere fra flere nasjoner, sier Aker-sjef Eriksen.

Disse løperne er klare for det Team Aker Dæhlie:

Langløp (Ski Classics):

Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para).

FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup):

Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen.

Talentprogram

I tillegg har man opprettet et talentprogram som gir stipender til lovende utøvere innen både langløp, allround og paralangrenn. Her er parautøverne Helena Paulsen, Emil Moore Carlsen og Endre Lykken allerede inne.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.