Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

HLF: Fortsatt behov for frilanstolker

Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) erklærer støtte til regjeringens forslag i statsbudsjettet om å bevilge 31,8 millioner kroner mer til Navs tolketjeneste for hørselshemmede, døve og døvblinde. Men det er en hake.

For samtidig kritiserer organisasjonen at 15,8 millioner av bevilgningen skal tas fra frilansbudsjettet i den samme tjenesten, noe som gjør at det bare tilføres 16 millioner kroner i friske midler.

Tanken er at bevilgningen gir inntil 34 nye fast ansatte tolker, noe som vil redusere behovet for frilanstjenester.

Men HLF mener at frilanstolkene fortsatt har en viktig rolle å spille for å kunne gjøre tjenesten fleksibel nok til å fungere utenom kontortid.

– Frilanstolker er viktig for å gi brukerne gode tolketjenester. Derfor er det negativt at det tas midler fra denne frilansordningen, særlig før en har fått et godt og kvalitativt tolketilbud til brukeren, sier HLFs politiske sjef, Merete J. Orholm til magasinet Din Hørsel.

Hun peker på at tolketjenesten har vært neglisert i mange år. Derfor er behovet for friske midler prekært.

20.10.2020 kl. 08:40
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.