Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

– Ikke glem sårbare grupper

(NTB og Handikapnytt:) Når nesten alle koronatiltak oppheves, ber politikere befolkningen om å ta hensyn til dem som fortsatt har høy risiko for å bli smittet og alvorlig syke av Covid-19.

Lørdag formiddag ble det klart at regjeringen skroter nesten alle koronatiltak. Det innebærer blant annet at påbudet om å holde en meters avstand, bruke munnbind og isolasjon ved smitte, fjernes.

På pressekonferansen understreket helsedirektør Bjørn Guldvog at det fortsatt er rundt 200 000 mennesker i samfunnet som på grunn av andre helseutfordringer har liten beskyttelse av vaksine og fortsatt vil være særlig utsatt for å bli alvorlig syke dersom de blir smittet.

Guldvog formante folk til å ta hensyn og holde god og hensynsfull avstand til dem som fortsatt velger å bruke munnbind på offentlige steder. For det kan hende de har en god grunn til det.

Høyres helsepolitiske talsperson og leder av helsekomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen, minner om fortsatt behov for å beskytte sårbare grupper etter at regjeringen lettet på nesten alle koronatiltak.

– Det er utrolig gledelig at vi nå kan gå tilbake til en normal hverdag uten meteren og munnbind. Det betyr mye for barn og unge, kultur- og servicebransjen, reiseliv, næringsliv – og oss alle. Samtidig vet vi hvor uforutsigbar pandemien er. Derfor må vi huske at det fortsatt er behov for å beskytte sårbare grupper i samfunnet og at vi følger råd om å være hjemme ved sykdom, sier Wilhelmsen Trøen.

Til tross for at regjeringen slipper opp alle tiltak, vil ikke statsminister Jonas Gahr Støre kalle åpningen av samfunnet for en feiring.

– Det er fortsatt pandemi. Vi har vært opptatt av at vi ikke bruker ordet «feiring» nå. For det er ikke noe som er over, pandemien er her, sa statsminister Jonas Gahr Støre på lørdagens pressekonferanse.

Han påpeker at det fortsatt er høye smittetall i befolkningen, sykehusinnleggelser som går opp og sykefravær.

– Sårbare mennesker der ute er urolig for at vi slipper opp, legger Støre til.

Nesten 60 prosent ønsker at kravet om meteren forblir, og 63 prosent vil fortsette å bruke munnbind, viser en undersøkelse fra Nortstat gjort for NRK.

Helsepolitisk talsperson i Frp, Bård Hoksrud, håper folk feirer og nyter friheten, men også han trekker fram behovet for særlig å ivareta sårbare grupper nå som koronakravene er borte.

– De må hver og en av oss vise hensyn til. Samtidig er det viktig at det offentlige legger til rette for at disse ivaretas på en trygg og god måte, sier Hoksrud.

(©NTB)

12.02.2022 kl. 13:13
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.