Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hundekjøring, tennis og seiling får mangfoldsmidler

Tennis for rullestolbrukere i regi av Norges Tennisforbund, paraidrett med hund i regi av Norges Hundekjørerforbund. Seiling for parautøvere.

Dette er tre av av de syv mangfoldsprosjektene som Norges idrettsforbund (NIF) har mottatt 4,26 millioner kroner fra Stiftelsen Dam for å realisere. Felles for alle prosjektene er at de skal inkludere mennesker som er mindre representert i idretten.

– Denne støtten gjør det mulig å gi idrettsglede til enda flere barn og unge i Norge, sier koordinator for ordningen i NIF, Line Hurrød, i en nyhetsmelding på Idrettsforbundets nettsider.

NIF har et mål om å øke mangfoldet i idrettsorganisasjonen, og tildelingen fra Stiftelsen Dam muliggjør at idretten klarer å få til enda mer på dette området.

– NIF er svært takknemlig overfor Stiftelsen Dam, sier Line Hurrød.

Prosjektene vil inkludere nye grupper inn i idretten og gi dem tilhørighet i et godt miljø og gode opplevelser.  

Et av prosjektene handler altså om hundekjøring. Målet for de neste tre årene er er å etablere minst fem treningsgrupper i fem ulike klubber som er tilpasset parautøvere i alderen fra 13 år og oppover.

Gruppene skal ha ukentlige treninger og ha trenere med kompetanse på paraidrett. Det skal være egne grupper for utøvere med bevegelseshemming og utøvere med utviklingshemming. Utøvere med og uten hund er velkomne til å prøve ut og starte med hundekjøring.

– Det føles stort å få muligheten til å jobbe målrettet og profesjonelt i arbeidet vårt med å få flere parautøvere inn i idretten vår. Nå skal kunne gi parautøvere et skikkelig tilbud innen Hundekjøring, sier prosjektleder Marianne Bjørnson Hofstad i Norges Hundekjørerforbund.

27.06.2022 kl. 08:52
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.