Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

I dag blir ExtraStiftelsen til Stiftelsen DAM

I dag, onsdag 25. september, blir ExtraStiftelsen til Stiftelsen DAM, etter en prosess som har vart siden 2016 da stiftelsen ga fra seg Extra-spillet.

DAM står for deltakelse, aktivitet og mestring. Samtidig er det også inspirert av folkeeventyret og Olav H. Hauges dikt om Fugl Dam.

– Først og fremst er jeg glad for at vi endelig får et navn som er tettere på formålet til stiftelsen. Det forteller mer om hvordan vi forstår helse og de levde livene våre, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen i en pressemelding.

– Deltakelse, aktivitet og mestring er viktig i dag og det vil også være viktig i åra framover. Det er jo dette prosjektene vi støtter handler om, legger han til.

I forbindelse med navneendringen gjøres det flere endringer i stiftelsen. Blant annet lanseres ny nettadresse, dam.no, søknadssystemet (ExtraWeb) døpes om til damnett.no og ordningen ExtraExpress døpes om til Ekspress.

Stiftelsen Dam er en av Norges største stiftelser og gir penger til helse- og forskningsprosjekter som skal gi bedre helse gjennom deltakelse, aktivitet og mestring for folk i Norge.

Prosjektene drives av de frivillige helseorganisasjonene, blant dem Norges Handikapforbund og andre organisasjoner av funksjonshemmede, og pengene kommer fra overskuddet til Norsk Tipping. I 2019 deler stiftelsen ut 305,7 millioner kroner til over tusen prosjekter i hele Norge.

25.09.2019 kl. 11:12
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.