Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Idrettsforbundet: – For lite til aktivitetshjelpemidler

STATSBUDSJETTET 2020: Norges idrettsforbund beklager at regjeringen heller ikke denne gangen sørger for mer penger til ordningen med aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år.

– Formålet med ordningen er å gi mennesker med funksjonsnedsettelser samme forutsetninger for å kunne være fysisk aktive som resten av befolkningen. Det skulle også bare mangle, tilskuddet for 2020 vil ikke engang være nok til å dekke etterslepet etter søknadene for 2019. Det er for dårlig, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Posten til aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år prisjusteres til 52 millioner kroner (fra 50,5 millioner i 2019). Pengene i 2019 ble brukt opp i mai. Regjeringen la ytterligere 15 millioner kroner på bordet, men det holdt ikke lenger enn til juni. Og nå er det stengt for flere søknader ut året.

På forhånd hadde Idrettsforbundet signalisert forventninger om en satsing som skulle gjøre det mulig for alle å drive idrett ut fra sine ønsker og behov. For at det skal være mulig, må staten ta ansvar for at mennesker med spesielle utfordringer får de aktivitetshjelpemidler og støtteordninger som skal til for at de skal kunne klare å komme seg på treningen og delta, mener Idrettsforbundet.

I tillegg til aktivitetshjelpemidler må staten også sørge for at alle som har krav på ledsager, støttekontakt, tolk, BPA eller andre støttefunksjoner for å kunne delta i fritidsaktiviteter og på trening, skal få det – uavhengig av hvilken kommune de bor i, mener Norges idrettsforbund.

08.10.2019 kl. 10:38
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.