Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingen etterforskning av voldtektsanklaget fransk minister

(NTB-AFP:) Fransk påtalemyndighet vil ikke etterforske solidaritetsminister Damien Abad etter at to kvinner har anklaget ham for voldtekt. Som statsråd har han blant annet ansvar for funksjonshemmedes rettigheter.

42-åringen ble utnevnt av president Emmanuel Macron i forrige uke. Abad har møtt økende press for å gå av etter at nyhetsnettstedet Mediapart allerede dagen etter rapporterte om overgrepsanklagene fra to kvinner fra 2010 og 2011. Ministeren har benektet kvinnenes påstander.

En av kvinnene kontaktet politiet to ganger, senest i 2017, men påstanden ble avvist av påtalemyndigheten. En gruppe dannet av medlemmer av Frankrikes MeToo-bevegelse, sendte nylig inn et brev til påtalemyndigheten på vegne av en av kvinnene, hvor de ber dem starte etterforskning.

– Slik det står nå, kommer ikke påtalemyndigheten til å følge opp brevet. Manglende evne til å identifisere offeret for de påståtte handlingene, gjør det vanskelig å gå videre til en høring, heter det i en uttalelse onsdag.

Mandag gikk Abad ut og sa at han ikke har tenkt å trekke seg fra regjeringen. Ministeren har en funksjonsnedsettelse som ifølge ham selv gjør at han ikke er i stand til å gjennomføre et seksuelt overgrep.

(©NTB)

25.05.2022 kl. 20:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.