Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingen tolkehjelp til FN-rapportørens besøk

FNs spesialrapportør for funksjonshemmedes rettigheter, Catalina Devandas er på besøk i Norge for å granske hvordan landets menneskerettslige forpliktelser overholdes.

Mandag 7. oktober er hun i Karasjok, blant annet for å treffe lokale tillitsvalgte i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).

Flere av dem har et stort behov for tolkestøtte. HLFs magasin Din Hørsel skriver i sin nettutgave at Nav ikke klarer å skaffe en skrivetolk som kan skriftliggjøre det som blir sagt, fra engelsk til norsk. Heller ikke bildetolk kunne ordnes.

Klikk her for å lese hele saken på dinhorsel.no.

– Det skal bli spennende å se om FNs spesialrapportør vil ta dette avslaget fra Nav som et tegn på manglende inkludering av hørselshemmede her i landet,  sier generalsekretær i HLF, Henrik Peersen, til Din Hørsel.

Les mer om spesialrapportørens besøk her: FN-RAPPORTØR I NORGE FOR Å GRANSKE TVANGSBRUK OG INSTITUSJONER

02.10.2019 kl. 19:03
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.