Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Israel bombet kontorene til organisasjon for funksjonshemmede

(NTB-AFP:) Israel har bombet kontorene til en Paris-basert hjelpeorganisasjon for funksjonshemmede på Gazastripen.

Bygningen i Gaza by der Humanity & Inclusion (HI) har sine kontorer ble bombet og helt ødelagt onsdag, opplyser organisasjonen. De ansatte ble evakuert tidlig i krigen, og ingen var til stede i lokalene.

– Det ble ikke gitt noen advarsel til HI, selv om koordinatene til bygningen som avtalt var rapportert til israelske styrker via FNs system for å hindre angrep mot humanitære mål, opplyser organisasjonen, som tidligere het Handicap International.

– Vi er dypt bekymret over de siste måneders mønster der sivile bygninger hvor organisasjoner har sine kontorer, skoler eller boliger blir ødelagt, sier Federico Dessi, som leder HIs virksomhet i Midtøsten.

Humanity & Inclusion har drøyt 3500 ansatte og driver hjelpearbeid blant funksjonshemmede i over 60 land.

Fredag ble Israels ambassadør i Belgia kalt inn på teppet i Brussel for å motta en formell protest på bombingen av kontorene til den statlige belgiske hjelpeorganisasjonen Enabel i Gaza by.

– Ødeleggelsen av sivil infrastruktur er absolutt uakseptabel og i strid med internasjonal lov, slo Belgias utenriksminister Hadja Lahbib fast.

(©NTB)

05.02.2024 kl. 12:07
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.