Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper Saltvik Pedersen leder superkombinasjonen

(NTB:) Jesper Saltvik Pedersen har et godt utgangspunkt før slalåmdelen i superkombinasjonen i Paralympics i Beijing. Han ligger på en førsteplass etter super-G-delen.

Nordmannen, som konkurrerer i sittende klasse, var først ned løypa og krysset målstreken med tiden 1.10,29.

Fem tideler bak ligger Taiki Morii fra Japan. Han regnes likevel ikke som den største utfordreren i slalåmdelen. På en foreløpig tredjeplass ligger Jeroen Kampschreur fra Nederland.

Marcus Grasto Nilsen, som konkurrerer i klassen for stående, ligger på en foreløpig 26.-plass før slalåmomgangen. Den avvikles fra klokken 6.45 for alle klasser.

Det er tredje strake dagen Pedersen og resten av alpinistene er i aksjon. Søndag tok karmøybuen Norges første gull i Paralympics da han vant super-G-konkurransen. Lørdag kom han på sølvplass i utforkonkurransen.

Pedersen er et av de største norske gullhåpene i Paralympics i Beijing. Han har hatt en flott start på det nye året med tre VM-gull på hjemmebane i Hafjell i slutten av januar. I tillegg tok han sølv i super-G og superkombinasjon. Han vant også verdenscupen for femte året på rad.

07.03.2022 kl. 09:24
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.