Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper Saltvik Pedersen sikret verdenscuptittelen – vant utforfinalen

(NTB:) Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant utforrennet i italienske Sella Nevea søndag og sikret med det sammenlagtseieren i verdenscupen.

Det er sjette gang på rad Karmøy-alpinisten går til topps i verdenscupen. Søndag slo han nederlandske Niels de Langen med 68 hundredels sekund og kunne juble for sammenlagtseier til tross for at det gjenstår fire renn av årets sesong.

Saltvik Pedersens argeste konkurrent, nederlandske Jeroen Kampschreur, kjørte ut i søndagens renn.

Saltvik Pedersen har hatt en eventyrlig sesong med tolv seirer i verdenscupen, i tillegg til at han nylig vant fire VM-gull i spanske Espot.

Det gjenstår to storslalåmrenn og to slalåmrenn i sesongen. De kjøres i italienske Cortina, som er Paralympics-vert i 2026.

(©NTB)

12.03.2023 kl. 18:15
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.