Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Jesper Saltvik Pedersen.
FORBIKJØRT: Jesper Saltvik Pedersen etter at han tok sølv i Super-G sittende for menn under VM i snøsport for parautøvere på Hafjell. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Jesper tok VM-sølvet i tøff super-G

– Jeg går for gull i alle renn jeg stiller opp i, men i dag var jeg ikke bedre, sier Jesper Saltvik Pedersen om andreplassen.

Handikapnytt
Publisert 15.01.2022 14:44

(NTB:) Jesper Saltvik Pedersen ble grundig slått i gullkampen i lørdagens super-G for sittende utøvere på Hafjell i para-VM. Innsatsen gjorde ham til sølvvinner.

Det så lovende ut for nok et Pedersen-gull på hjemmebane, men på et senere startnummer kom Jeroen Kampschreur og suste ned til suveren ledelse på 3,22 sekunder.

Nederlenderen hadde grønne tall ved alle mellomtider. Han taklet best en isete og krevende løype som ga mange utkjøringer.

For passiv

Pedersen så ut til å kjøre stilrent, men forklarte etterpå hvorfor han ble såpass utklasset i racet om VM-tittelen.

– Jeg ble litt for passiv på noen viktige plasser, og da blir du forbikjørt. All ære til Jeroen, og det viser at det er god konkurranse i toppen, sa Karmøy-alpinisten til NRK.

– Det er sykt. I dag hadde han full klaff, sa han videre om motstanderens overlegne ledelse.

Jeg ble litt for passiv på noen viktige plasser, og da blir du forbikjørt.

Kjører alltid for gull

Fredag ble Pedersen verdensmester for første gang i karrieren. Da vant han klart foran nettopp Kampschreur i utfor. 22-åringen hadde ambisjoner om å kopiere bragden dagen etter.

– Jeg går for gull i alle renn jeg stiller opp i, men i dag var jeg ikke bedre, sa han og understreket at man ikke skal kimse av å ta sølv.

Gullvinneren trodde ikke det var mulig å slå Pedersen da han satt utfor.

– På start så jeg videoen av at han kjørte sykt fort, og jeg tenkte det skulle mye til for å slå ham. Da jeg kom ned, visste jeg ikke hvor godt jeg hadde kjørt, men jeg kjørte fort. For å være ærlig: Jeg kjente suget i magen noen ganger fordi det gikk så fort, sa Kampschreur til NRK.

Flere sjanser

Pedersen får nye gullmuligheter i para-VM i snøsport.

Han har fire øvelser til, og mandag står superkombinasjon på programmet.

– Jeg føler jeg har bra kontroll på super-G og slalåm.

Jesper Saltvik Pedersen gjorde sitt store gjennombrudd i 2017/18-sesongen. Den vinteren tok han Paralympics-gull i storslalåm og vant verdenscupen sammenlagt.

Tidligere lørdag endte Marcus Nilsson Grasto på 30.-plass i ståendeklassen i super-G. Han ble sist av utøverne som fullførte rennet.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.