Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kartlegger utmattelse hos slagpasienter

Rundt 70 prosent av alle som rammes av slag, sliter med fatigue, eller kraftig utmattelse. Men ikke alle vet det selv, og helsevesenet vet ikke hvordan de skal kartlegge fatigue, skriver forskning.no.

Forsker Ingrid Skogestad ønsker å finne nye og bedre verktøy for å kartlegge denne tilstanden. Hun skal utvikle et spørreskjema, slik at plagene lettere kan bli fanget opp av helsepersonell.

Skjemaet skal også være et hjelpemiddel for slagrammede til å uttrykke sine egne plager med fatigue.

– Mange slagpasienter sier de er slitne, men hvordan kan vi skille fatigue fra normal slitenhet? For mange er fatigue ikke konstant, og tilstanden kan variere fra dag til dag. Men at det dreier seg om noe helt annet enn å være litt trøtt og sliten, er sikkert, sier Ingrid Skogestad til forskning.no.

Hvert år blir rundt 12.000 personer rammet av hjerneslag i Norge.

11.05.2019 kl. 18:13
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.