Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Klager på konsert som bare er for stående

En konsert uten sitteplasser er diskriminerende, mener Wenche Fjeld.

Overfor Hamar Arbeiderblad reagerer hun på at det bare var ståplasser under den utsolgte konserten med Maria Mena på Festiviteten Bar & Scene.

Stående konsertpublikum fotografert bakfra.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Fjeld har et skadet kne og spurte om det var mulig å få en stol under konserten. Det ble avvist av arrangøren.

– Det er alltid noen som spør, men på utsolgte ståplass-konserter er det ikke plass til å sette ut stoler. Og hvis vi skulle sette ut én stol, er det 30 nye som spør, sier daglig leder Gina Fjeld i Festiviteten Bar & Scene til avisen.

Hun argumenterer også med brannvern. Og hun mener at de som har problemer med å stå lenge, kan komme tidlig slik at de får plass langs et rekkverk de kan lene seg til.

Men dette svaret er ikke godt nok for Wenche Fjeld.

– Kneet mitt blir bra igjen, det er det ingen fare med. Men det er først når en opplever det selv at en begynner å tenke på alle dem som opplever dette hele tiden, sier Fjeld til Hamar Arbeiderblad.

Bookingselskapet Venue viser til at det framgikk helt tydelig både i billettsalget og på selve billetten at det var en ståkonsert. 

– Det er rett og slett ikke alle konserter som passer hvis en ikke er så god til beins at en kan stå så lenge. Hvis jeg hadde vært i den situasjonen så måtte jeg ha vurdert om dette var konserten for meg, sier Espen Solheim Røhne i bookingselskapet til Hamar Arbeiderblad.

22.11.2021 kl. 11:26
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.