Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Overveldende flertall i Paris for å forby elsparkesykler

(NTB-TT-AFP og Handikapnytt:) Nesten 90 prosent stemte for å forby utleie av elsparkesykler i en folkeavstemning i Paris, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

Ordfører Anne Hidalgo fra sosialistpartiet har lovet å respektere resultatet av folkeavstemningen.

Den franske hovedstaden var tidlig ute med de omstridte doningene, og nå kan de bli den første storbyen som fjerner dem.

Etter at elsparkesyklene dukket opp, har de blitt populære som fremkomstmiddel på kortere strekninger, særlig blant unge. Men de har også møtt motbør fra mange, som har klaget over uvettig kjøring og sparkesykler som ligger slengt overalt.

Det siste er det tatt tak i gjennom strengere regulering, blant annet med krav om parkeringssoner. Etter en ganske kaotisk start i 2018, er det også kommet restriksjoner på farten og på hvor mange selskaper som får leie ut sparkesyklene.

Et eventuelt forbud vil ikke omfatte private sparkesykler. Flere franske byer er ventet å følge etter dersom pariserne går inn for et forbud.

I Norge og særlig i Oslo har Handikapforbundet og Blindeforbundet lenge kjempet for strengere regulering av elsparkesykler. Årsaken er at de skaper hindringer og fare for funksjonshemmede   og sårbare trafikanter.

Flere innstramninger av norske regler er vedtatt, men så langt har ikke organisasjonene fått gjennomslag for kravet om at elsparkesyklene må forbys på fortau.

02.04.2023 kl. 23:03
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.