Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kommunen erkjenner ikke ansvar i behandlingen av Tolga-brødrene

(NTB:) I forliket som ble inngått mellom Tolga kommune og Holøyen-brødrene, erkjenner ikke kommunen noe ansvar for behandlingen de to fikk.

Kommunen beklager at det kan ha blitt begått visse feil som har vært en belastning for brødrene, men tar ikke noe ytterligere ansvar i saken, skriver NRK.

Det kommer fram i en avtale fra forliket inngått mellom kommunen og de to brødrene som rikskanalen har fått innsikt i.

VG avslørte i 2018 at brødrene Magnus og Lars Peder Holøyen var feil registrert som psykisk utviklingshemmet og satt under vergemål. Brødrene saksøkte kommunen, og saken skulle opprinnelig opp i tingretten i januar før det ble inngått forlik.

Det er ikke kjent hva kommunen har betalt brødrene i erstatning, men det opprinnelige kravet til Tolga kommune og staten var på til sammen 3 millioner kroner.

(©NTB)

19.09.2022 kl. 15:50
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.