Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Krever autorisasjon av sosialarbeidere

Fellesorganisasjonen (FO) mener det bør stilles krav til autorisasjon av sosialarbeidere, på samme måte som for helsepersonell.

9. juni presenterer professor i rettsvitenskap Bente Ohnstad sin juridiske utredning av hvordan sosialarbeidere kan autoriseres. Hun kalles gjerne «helsepersonellovens mor» for sitt forarbeid til dagens lov om helsepersonell.

Pasienter i sårbare situasjoner skal være trygg på at de som hjelper dem er egnet til jobben. Helsepersonelloven og kravet til autorisasjon sørger for at helsepersonell har nødvendig kvalifikasjon og kompetanse, og forplikter dem til å utøve faget på en etisk forsvarlig måte.

Det samme kravet stilles ikke i dag til barnevernspedagoger og sosionomer. Men det bør det gjøre, skriver FO i en pressemelding.

FO er fagforeningen for sosialarbeidere og organiserer disse yrkesgruppene.I over seksti år har forbundet jobbet for at også disse skal autoriseres. Forbundet mener at det bør stilles like strenge krav til etisk yrkesutførelse for ansatte i blant annet helsevesenet, barnevernet og Nav.

05.06.2022 kl. 16:36
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.