Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kritikk mot kutt i bistand til funksjonshemmede

Støre-regjeringen får kritikk for å kutte bistand til funksjonshemmede.

– Det sender signaler om at funksjonshemmede ikke er viktige, sier Atlas-alliansens daglige leder, Morten Eriksen, til avisen Vårt Land.

I forslaget til statsbudsjett har regjeringen fjernet bistandspostene om funksjonshemmede og sårbare grupper, samtidig som det er kuttet totalt 750 millioner kroner i bistandsbudsjettet for neste år i forhold til Solberg-regjeringes opprinnelige forslag.

Dermed ryker prioriteringene til den forrige statsråden på feltet, Dag-Inge Ulstend (KrF).

– Den forrige regjeringen gjorde det på sin måte, gjennom å opprette egne budsjettposter til «sårbare grupper». Vi er ikke enig i at det er den klokeste tilnærmingen, og har flyttet disse pengene tilbake dit vi mener de hører hjemme, har Støre-regjeringens utviklingsminister Anne Beathe Tvinnerheim (Sp) sagt til Bistandsaktuelt.

Midler er i stedte overført til blant annet sivilsamfunnsbistand fordi norske organisasjoner gjør veldig mye godt arbeid rettet mot funksjonshemmede.

Men Morten Eriksen i Atlas-alliansen – som koordinerer bistandsinnsatsen til funksjonshemmedes organisasjoner – kritiserer Tvinnerheims omprioritering.

Han mener det er «objektivt feil» at norske organisasjoner gjør mye godt arbeid rettet mot funksjonshemmede. Derfor mener han det er nødvendig med særlige, målrettede bevilgninger.

Han viser til at Ulstein som utviklingsminister økte den målrettede bistanden mot funksjonhemmede.

– Gjennom disse budsjettkuttene sender regjeringen signaler om at vi funksjonshemmede ikke er spesielt viktige. Vi er en gruppe man kan snakke pent om, men det er noe annet når det kommer til handling, sier Eriksen til Vårt Land.

19.11.2021 kl. 10:47
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.