Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Norges landslag i paracurling
VERDENSMESTERE: Det norske paracurling-landslaget består av Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og Ingrid Djupskås. Trener er Peter Dahlman. (Foto: World Curling)

Kruttsterkt norsk VM-gull i paracurling: – Helt fremragende

NTB: Det norske landslaget i paracurling beseiret Canada 6-2 finalen og ble verdensmester i sørkoreanske Gangneung natt til lørdag.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 11.03.2024 14:37

Anført av skip Jostein Stordahl hadde det norske laget et godt grep om finalen og tok VM-gullet på en imponerende måte.

– Vi startet dette mesterskapet veldig bra, men fikk så litt trøbbel og tapte tre kamper på rad. Deretter fant vi tilbake til oss selv og begynte å klatre. De siste fem-seks kampene var det fremragende, sa Stordahl etter triumfen.

– Vi spilte en veldig bra kamp og hadde full kontroll hele veien, fastslo lagkamerat Ole Fredrik Syversen etter finalen.

Geir Arne Skogstad, Mia Larsen Sveberg og Ingrid Djupskås utgjorde resten av de norske gullkvintetten. Trener er Peter Dahlman.

Norge kom til VM som sjette beste nasjon på World Curlings verdensranking. Tre gull, ett sølv og en bronse var fasiten fra tidligere mesterskap.

Kina var på forhånd den største gullfavoritten. De måtte imidlertid nøye seg med bronse etter å ha slått Sverige 6-3 i bronsekampen.

Mandag starter VM i paracurling for tomannslag.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.