Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

KS: – Regjeringen sender regningen til kommunene

STATSBUDSJETTET 2020: Kommunesektorens organisasjon, KS, protesterer mot at regjeringen fortsetter å svekke den statlige finansieringen av tjenester til de aller svakeste innbyggerne, og overfører dermed utgiftene direkte til kommunen.

– Den statlige delen av kostnadene til ressurskrevende tjenester kuttes videre, det vil si kommunale tjenester til innbyggere med utviklingshemning, sterkt nedsatt funksjonsevne, alvorlige rusproblemer eller psykiske lidelser, uttaler styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen i en pressemelding.

Portrettfoto av Gunn Marit Helgesen.

Gunn Marit Helgesen er styreleder i KS. (Foto: Johnny Syversen, KS)

Siden 2016 innebærer det en innstramming på over en milliard kroner for kommunene, ifølge KS.

– Staten rettighetsfester tjenester, men overlater i stadig større grad kostnadene til kommunene.

Hun sier dette bør være del av en større og mer prinsipiell diskusjon.

– Vi ser det på mange områder. Staten pålegger kommuner og fylkeskommuner å oppfylle rettigheter staten vedtar, men følger ikke opp med tilstrekkelige midler. Vi ser det både i denne saken og i saker om bemanningsnormer og på andre områder, sier Helgesen.

– Samtidig strammer regjeringen inn på kommunenes egne muligheter til å påvirke sine inntekter. I stedet for å fortsette med slike årlige grep som er små for staten, men store for enkeltkommuner, trenger vi nå en stor og prinsipiell diskusjon om bærekraften i helse- og velferdstjenestene.

08.10.2019 kl. 10:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.