Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ladejarl-prisen til robotgründer

(NTB:) Prisen Årets Ladejarl går til Karen Dolva i No Isolation. Selskapet står bak en robot som gjør at barn kan delta på skolen uten å være der.

Prisen Årets Ladejarl går til Karen Dolva i No Isolation. Selskapet står bak en robot som gjør at barn kan delta på skolen uten å være der.

Prisen deles ut av Reitan AS og er på 2 millioner kroner, samt en skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl.

– Karen Dolva har en lederstil i tråd med det prisen beskriver. Prisen er et bevis på at man som enkeltindivid motiverer og inspirerer andre til å skape resultater. Det mener vi Karen Dolva viser på en tydelig og ordentlig måte, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Dolva og No Isolation står bak roboten AV1, som gjør det mulig for langtidssyke barn å delta på skolen og i sosiale aktiviteter. Roboten blir barnets øyne, øre og stemme.

(©NTB)

 

10.09.2022 kl. 18:40
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.