Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Leverte førerkortet – fratatt parkeringsbevis

Eli Orderud Kittilsen har så langt framskreden Parkinson at hun går svært dårlig selv med rullator. Hun har også store talevansker.

På grunn av helseproblemene har hun også frivillig frasagt seg førerkortet.

Og dermed mistet hun parkeringsbeviset for forflytningshemmede, som hun har hatt i fem år, skriver Telemarksavisa.

Sammen med ektemannen Svein forteller hun om saken hun nylig tapte i klagenemnda i Skien kommune om å få beholde beviset.

Kommunen viser til at det er strengere regler for å få parkeringsbevis som passasjer. De viser til at hun kan settes av og vente mens sjåføren parkerer bilen.

Men ekteparet argumenterer med at hun kan falle eller bli utrygg mens hun venter, uten at hun kan kommunisere med andre.

Ekteparet peker også på at de sannsynligvis hadde fått beholde HC-beviset om hun ikke frivillig hadde levert inn førerkortet.

– Jeg føler meg hjelpeløs i systemet, og jeg er veldig skuffet over avslagene, forklarer Eli Orderud Kittilsen til Telemarksavisa.

13.02.2020 kl. 20:25
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.