Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Listhaug advarer mot kommunal BPA

Rådmannen i Moss kommune har foreslått å gjøre ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) til funksjonshemmede helkommunal. Det kan kommunen spare seks millioner kroner i året på, ifølge rådmannen.

Portrettfoto av Sylvi Listhaug.

Arkivfoto: Britt Knutsdatter Arnhøy

Nå engasjerer stortingsrepresentant Syliv Listhaug (bildet) fra Fremskrittspartiet seg i den lokale debatten om BPA i Moss. Hun advarer sterkt mot å kaste ut de private selskapene som i dag tilbyr å organisere BPA-ordninger for innbyggere med assistansevedtak.

– At Moss kommune og ikke brukeren får kontroll over hvem som skal utføre omsorgen, vil være en katastrofe for en så personlig ordning som BPA. Det vil rasere valgfriheten for dem som trenger det mest, sier Listhaug til Moss Avis.

Hun kaller det en «umyndiggjøring» av funksjonshemmede å nekte dem valgfrihet mellom konkurrerende aktører.

Forslaget om å gjøre BPA-ordningen kommunal i Moss får støtte fra leder for Utvalget for helse og mestring, Remi Sølvberg fra Rødt. Han mener det er «god politikk» at kommunene overtar arbeidsgiveransvaret for de ansatte i BPA-ordningen.

Utvalget skal behandle saken i morgen, tirsdag 6. oktober.

Sylvi Listhaug hadde nasjonalt ansvar for blant annet BPA-ordningen i regjeringen da hun var eldre- og folkehelseminister i fjor.

05.10.2020 kl. 09:16
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.