Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lyd- og blindeskriftbibliotek fornyer seg

NTB: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek endrer navn og utforming for å gjenspeile at man favner flere brukere.

Det nye navnet er Tibi, som er en forkorting for Biblioteket for tilrettelagt litteratur, og møtte brukerne fra og med torsdag.

– I starten var vi kun et tilbud til mennesker med synshemming. I dag har vi også lånere med andre leseutfordringer som dysleksi, fysiske funksjonsnedsettelser og kognitive vansker, sier Øyvind Engh, avdelingsdirektør for tilrettelagt litteratur ved Nasjonalbiblioteket.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek ble i fjor en tjeneste ved Nasjonalbiblioteket etter å ha vært en egen virksomhet fra 1989.

Avdelingsdirektøren mener det var på tide med en fornyelse, siden både språk, teknologi, tilbud og brukergrupper har endret seg. Flere hundre tusen mennesker i Norge har nedsatt syn, dysleksi eller andre funksjonsnedsettelser som gjør det vanskelig å lese visuell tekst og vanlige bøker.

– Tibi skal ivareta og inkludere alle, sier avdelingsdirektør Engh ifølge pressemeldingen fra Nasjonalbiblioteket.

(©NTB)

07.05.2024 kl. 09:14
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.