Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Målet er norsk medalje i parafriidretts-VM

Verdensmesterskapet i para-friidrett er i gang i Dubai. Det norske målet er å ta medalje.

– Jeg både håper og tror at vi skal komme hjem fra Dubai med minst en medalje, sier ansvarlig for ParaFriidretten i NFIF, Runar Steinstad, i en nyhetsmelding på Friidrettsforbundets hjemmesider.

Fire norske utøvere er med i mesterskapet, som åpnet 7. november og varer til 15. november.

Søndag skal den første av dem i ilden, når Salum Kashafali løper forsøksheatet på 100 meter. Kashafali er norsk mester på 100 meter for ikke-funksjonshemmede. Etter at han på grunn av nedsatt syn kvalifiserte seg til parafriidrett tidligere i år, satte han straks ny verdensrekord. En tid han har forbedret flere ganger og som nå er notert til 10.44. VM i Dubai er hans internasjonale mesterskapsdebut.

Ida-Louise Øverland deltar også på 100 meter, en øvelse hun har en sølvmedalje på far junior-VM tidligere i år.

Ida Nesse konkurrerer i diskos og kule. Hun er en merittert kaster og har tre ganger satt europeisk rekord i spyd.

Odd Markus Lütken konkurrer i 100 meter racerrunning, en øvelse han er verdensrekordholder i. VM i Dubai er også hans internasjonale mesterskapsdebut.

08.11.2019 kl. 09:20
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.