Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Medietilsynet setter trykk på universell utforming

I 2023 vil Medietilsynet ha et særlig fokus på tilsyn for å se til at TV-kanalene oppfyller forpliktelsene til universell utforming. Det skriver tilsynet i sin rapport for tilsynsåret 2022.

Reglene for universell utforming i kringkastingsloven ble skjerpet i 2019 da det ble innført konkrete plikter for NRK, og kommersielle fjernsynskanaler med en seerandel på mer enn fem prosent, til å tilrettelegge programmene for personer med funksjonsnedsettelser.

En rekke av forpliktelsene gjelder kun dersom det er teknisk og praktisk mulig å oppfylle dem.

I rapporten skriver Medietilsynet at det har vært i tett dialog med medieaktørene om å oppfylle forpliktelsene til universell utforming. 

Aktørene har nå hatt flere år på å få på plass tekniske løsninger og innrette seg etter regelendringene, konstaterer Medietilsynet som begrunnelse for hvorfor de vil ha særskilt fokus på dette i årets tilsyn.

Medietilsynet er et statlig forvaltnings- og tilsynsorgan under Kulturdepartementet som blant annet forvlater de statlige mediestøtteordningene og som skal legge til rette for et mangfold av redaktørstyrte medier over hele landet.

23.02.2023 kl. 08:30
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.