Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Medietilsynet støtter krav om mer universell utforming av TV

De største TV-kanalene og strømmetjenestene må gjøre mer for å legge innholdet sitt til rette for personer med funksjonsnedsettelser. Det mener Medietilsynet i en høringsuttalelse om forslag til endringer i Kringkastingsloven. 

Lovforslaget vil innebære at krav om teksting utvides til å omfatte alle TV-tjenester og ikke bare NRK og de største fjernsynskanalene som i dag.

– Medietilsynet mener det er viktig at mer av dagens medieinnhold blir tilgjengelig for enda flere i befolkningen, inkludert dem som har ulike funksjonsnedsettelser, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanne Nistad Sekkelsten, i en pressemelding.

Ifølge høringsforslaget vil alle TV-tilbydere lage planer for hvordan de gradvis kan gjøre innholdet mer universelt utformet. Dette skal rapporteres til Medietilsynet, som får ansvar for å opprette et digitalt kontaktpunkt hvor publikum kan henvende seg for å få informasjon.

20.12.2022 kl. 08:59
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.