Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Mentalt syk mann drept av mobb i Pakistan

(NTB-AFP:) En mann som har vært psykisk syk i lang tid, er lynsjet til døde av en mobb i Pakistan etter at han ble anklaget for blasfemi.

Mannen ble steinet til døde i en avsidesliggende landsby i Punjab-provinsen, opplyser myndighetene søndag. Flere titall mennesker er pågrepet i forbindelse med saken.

Mobben angrep mannen lørdag kveld fordi de mente han hadde brent noen sider av Koranen.

Drapet skjer drøyt to måneder etter at en fabrikksjef fra Sri Lanka ble banket opp til døde og deretter satt fyr på. Også dette skjedde i Punjab.

– Hvem kan på noen som helst måte forsvare den barbariske handlingen det er å steine en mentalt syk person til døde? sa regjeringsrepresentant Tahir Ashrafi på en TV-sendt pressekonferanse søndag.

Ifølge offerets familie har mannen vært psykisk syk de siste 10–15 årene.

Statsminister Imran Khan skriver på Twitter at regjeringen hans har nulltoleranse for alle som tar loven i egne hender.

(©NTB)

13.02.2022 kl. 15:24
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.