Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Mer til inkluderingsdugnaden og VTA i statsbudsjettet

(NTB:) Regjeringen bevilger 38,5 millioner kroner til tilrettelagte arbeidsplasser for psykisk utviklingshemmede i neste års statsbudsjett, skriver Nettavisen.

Ifølge Nettavisens opplysninger vil regjeringen styrke bevilgningene til varig tilrettelagt arbeid (VTA) med 38,5 millioner kroner. Dette skal gi rundt 300 nye VTA-plasser, og nivået blir da rundt 11.100 plasser, ifølge regjeringens beregninger.

Regjeringen kommer også til å videreføre bevilgningen på 125 millioner kroner til den såkalte inkluderingsdugnaden i 2020, men vil følge opp med ytterligere 25 millioner kroner i forslaget til neste års statsbudsjett, skriver Nettavisen.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) oppfordrer norske arbeidsgivere å ta turen innom Nav før de henter arbeidskraft fra utlandet.

– Nå bør vi prioritere nordmenn foran utlendingene. Skal vi lykkes med inkluderingsdugnaden, må vi som samfunn mobilisere innenlands arbeidskraft, skriver Hauglie til Nettavisen og fortsetter:

– Jeg er ikke mot arbeidsinnvandring. Men for mange nordmenn går på trygd og er avhengige av Nav. Da mener jeg det er riktig å prioritere å rekruttere fra dem som står utenfor arbeidslivet, før man går til utlandet og henter arbeidskraft.

(©NTB)

05.10.2019 kl. 09:57
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.