Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nå kan du søke utdanningsstipend

For at flere bevegelseshemmede fullfører videregående opplæring og høyere utdanning på bachelor- og masternivå, tilbyr Stiftelsen Sophies Minde en stipendordning. For studieåret 2020/2021 er fristen for å søke 15. september.

Stipendet retter seg mot elever og studenter der bevegelseshemningen medfører ekstra kostnader som kan være nødvendig for å gjennomføre utdanningen. Ordningen er ment å lette studiesituasjonen.

Elever på videregående opplæring og studenter på bachelornivå kan søke om stipend på inntil 24 000 kroner per år.

Studenter på mastergradsnivå kan søke om inntil 36 000 kroner per år. Stipendet gis også til utdanning i utlandet. Studenter som ikke klarer å gjennomføre studiet innenfor normert tid og som derfor ikke får lån i Statens Lånekasse, kan søke om ekstra midler.

Stipendet innvilges for ett år av gangen og utbetales samlet forutsatt at stipendmottageren bekrefter at en vil ta utdanning i høst og vårsemester.

Les også: SLIK BLE STINES SPANSKE STUDIEDRØM TIL VIRKELIGHET

Du finner søknadsskjema på stiftelsens nettsider. Spørsmål rettes til stiftelsen på telefon 909 32 922 eller e-post: stiftelsen@sophiesminde.no.

Stiftelsens Sophies Mindes formål er å bidra til at personer med bevegelseshemninger kan leve aktive og selvstendige liv og ta del i samfunnet på like vilkår som andre.

11.06.2020 kl. 11:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.