Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

– Nav må styrkes for å lykkes med inkludering

Regjeringen har lansert en inkluderingsdugnad for å få flere inn i arbeidslivet fra grupper som i stor grad står utenfor, blant annet funksjonshemmede.

Men Fellesorganisasjonen (FO) mener det ikke satses nok på fagkunnskap i Nav-systemet for å lykkes med å hjelpe flere i arbeid.

FO, som er fagorganisasjon for sosionomer, vernepleiere og barnevernspedagoger, frykter sosialt arbeid ikke tas med i regjeringens inkluderingsdugnad.

– Som fag- og profesjonsforbund med mange medlemmer ansatte i Nav, ser vi en tendens til at den sosialfaglige kompetansen utelates eller nedprioriteres, uttaler Marit Selfors Isaksen i FOs forbundsledelse i en pressemelding.

– Denne utviklingen er trist og urovekkende, blant annet fordi mange uten jobb trenger hjelp utover det å fylle ut CVen.

Isaksen forklarer at mange trenger å lære seg metoder for hvordan de kan stå i en jobb når det blir vanskelig. De trenger å oppleve mestring, kunne hente frem sine egne ressurser og ta i bruk sitt eget nettverk.

– For at de som er uten jobb skal komme seg i arbeid, trenger vi folk i Nav med denne kompetansen. Vi trenger de som kan få bedrifter og arbeidsgivere til å ta imot alle typer arbeidstakere og de som forstår at endring er vanskelig og krever tett oppfølging, sier Isaksen.

Hun viser til at mange som jobber i Nav, allerede må prioritere hardt for å få de knappe ressursene til å monne.

– Oppdraget til Nav er å gi tilpasset hjelp til alle, uavhengig av om de har store eller mindre behov. Da må Nav være rustet, både med kompetanse og tilstrekkelig kapasitet, til å ivareta individuelle behov. Men prioriterer regjeringen dette i sin inkluderingsdugnad? spør Isaksen retorisk.

28.07.2018 kl. 16:42
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.