Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nav-ofre stevner staten – krever millioner i oppreisning

 

Interesseorganisasjonen for ofrene, Foreningen Nav-opprydningen, stevner staten ved Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Nav og Justisdepartementet, viser stevningen som NRK og Aftenposten har fått tilgang til.

I stevningen krever Nav-ofrene erstatning på 37 millioner kroner for 7.500 saker som er meldt inn så langt.

I tillegg krever interesseorganisasjonen innsyn i en rapport fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet i 2014. Foreningen mener den fastslo at departementet forsto at Navs praksis var lovstridig lenge før skandalen ble kjent, skriver Aftenposten.

Siden 2012 har Nav feiltolket EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land. Det har resultert i at minst 78 personer antas å være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av feil rettsanvendelse i tidsrommet 2014-2019, viser tall fra Riksadvokaten.

Staten har nektet Nav-ofrene oppreisning med begrunnelse i at det ikke er hjemmel i norsk rett for dette.

– Vi håper at staten nå tar ansvar, innrømmer sin skyld og viser vilje til å rydde opp, som de har sagt siden skandalen sprakk, sier Rune Talseth, en av saksøkerne i saken, til NRK.

12.07.2022 kl. 14:06
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.