Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Erna Solberg i bakgrunnen. Foran henne er en menneskemengde som er gjengitt uskapt.
SISTE RUNDE: Statsminister Erna Solberg har levert sitt siste forslag til statsbudsjett. Handikapforbundet er veldig misfornøyd. Her er hun fotografert i Stortingets vandrehall tirsdag. (Foto: Stian Lysberg Solum, NTB)

NHF: – Funksjonshemmedes likestilling er ikke viktig for Erna

STATSBUDSJETTET 2022: Norges Handikapforbund feller en hard dom over det siste statsbudsjettet fra Erna Solbergs regjering. En oppskrift på fortsatt diskriminering, mener organisasjonen.

Ivar Kvistum
Publisert 12.10.2021 17:03

– Likestilling av funksjonshemmede er ikke viktig for Solberg-regjeringen, konkluderer Handikapforbundet etter å ha lest forslaget til statsbudsjett for 2022 som ble presentert for Stortinget tirsdag, samme dag som Erna Solberg leverte sin avskjedssøknad.

NHF har publisert en kommentar til budsjettet på sine egne nettsider.

Teksten er kjemisk rensket for honnør til mannskapet som nå takker av etter åtte år med Erna Solberg som regjeringssjef.

Ingen likestilling

«Vi ser ingen satsinger på reelle likestillingstiltak. Diskrimineringen av funksjonshemmede vil dermed fortsette.»

Og:

«Penger er politikk. Politikk er vilje til å prioritere. I det forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram i dag, ser vi at likestilling av funksjonshemmede ikke er viktig for Solberg-regjeringen. I år, igjen, velger regjeringen ikke å satse på å bygge ned diskriminerende barrierer som setter funksjonshemmede på sidelinjen.»

Kutte i viktige ordninger

NHF klager også over at «funksjonshemmedes utenforskap håndteres, i dette statsbudsjettet, med små potter og egne tiltak. Særtiltak».

NHF nevner en rekke punkter der det er dokumentert behov for politisk innsats, men hvor tiltakene ikke kommer.

«Tvert imot velger regjeringen å kutte i viktige ordninger som skaper trygghet, sikkerhet og deltakelse. Det går i feil retning, og regjeringen velger ikke å gjøre noe med det.»

Særlig er NHF skuffet over at det heller ikke denne gangen er satset på universell utforming av skoler.

Fryktet at det skulle bli verre

Skuffelse gjør seg også gjeldende i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), som særlig kritiserer innstramninger som rammer mennesker med behov for helsetjenester, hjelpemidler og stønader.

Men interessepolitisk Berit Therese Larsen hadde samtidig fryktet at det skulle bli verre.

– Årets statsbudsjett er et stramt budsjett med lavere oljepengebruk enn tidligere år. Vi var derfor redde for at det skulle komme enda større kutt enn det vi ser, uttaler hun i en pressemelding på FFOs nettsider.

FFO løfter fram flere budsjettnyheter som organisasjonen oppfatter som positive, blant annet styrking av skolehelsetjenesten og psykisk helse for barn og unge.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.