Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Norden lærer av den norske modellen for handikap-idrett

Representanter fra de nordiske olympiske komiteene, paralympiske komiteene og idrettsforbundene var denne helgen samlet på Island. Blant temaene var de norske erfaringene med å samle idrett for funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede i samme organisasjon.

Norges idrettsforbund (NIF) er den eneste av de nordiske idrettsorganisasjonene som har integrert det nasjonale idrettsforbundet, den nasjonale Olympiske komiteen og den nasjonale Paralympiske komiteen i én og samme organisasjon.

Det var, ifølge en pressemelding fra NIF, stor interesse i møtet for å lære av erfaringene Norge så langt har høstet, og det ble gjennomført et eget møte mellom NIF, Danmarks idrætsforbund (DIF) og Den danske Paralympiske komité.

Bakgrunnen er at DIF, som også er Olympisk komité i Danmark, for første gang skal ha ansvaret for forberedelsene og tilretteleggingen for den danske troppen til Paralympics i Tokyo neste år.

– NIF besitter en unik erfaring i internasjonal sammenheng når det gjelder å integrere idrett for funksjonshemmede i én nasjonal idrettsorganisasjon. Det er en selvfølge at vi deler av de erfaringene vi har samlet siden vedtaket om å skape én integrert idrettsorganisasjon ble fattet i 1997, sier NIFs 1. visepresident, Vibecke Sørensen i pressemeldingen.

Hun representerte Idrettsstyret i møtene med de nordiske paralympiske idrettsorganisasjonene på Island.

17.09.2019 kl. 10:22
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.