Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ny avtale for sitteputer er forsinket

Hjelpemiddelsentralene står i øyeblikket uten rammeavtale for sitteputer til rullestolbrukere. Nav sier at brukerne vil likevel få de produktene de trenger fram til en ny avtale er på plass.

Produktbilde av en sittepute.

HINDRER TRYKKSÅR: Sitteputer er viktig tilbehør i rullestoler.

Navs rammeavtale med leverandører av sitteputer med trykkavlastende egenskaper gikk ut i fjor høst.

Den nye avtalen skulle etter planen gjelde fra 1. desember i fjor, men fortsatt er den ikke på plass.

– Effektene av pandemien har medført forsinkelser i anskaffelsen, skriver seksjonssjef Christian Lupke i Nav som forklaring på at en ny rammeavtale ennå ikke er på plass.

Han opplyser at en ny rammeavtale er inngått og vil tre i kraft 1. februar 2023.

– I perioden frem til 1. februar vil våre brukere fortsatt få levert kvalitetsmessige sitteputer som dekker brukerbehovet ved at Nav vil innhente tilbud fra egnede leverandører i henhold til lov og forskrift om offentlige anskaffelser og folketrygdens bestemmelser. Det vil ikke være nødvendig å søke om dispensasjon, skriver Lupke.

Sitteputer med trykkavlastende egenskaper er et svært viktig tilbehør i rullestoler. Putene er konstruert for distribuere vekt så skånsomt som mulig for å forebygge at trykksår utvikles.

05.01.2023 kl. 10:41
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.