Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ny heis gjør kommunestyremøtene tilgjengelige

Til nå har ikke møtene i kommunestyret og formannskapet i Heim kommune i Trøndelag vært tilgjengelige for rullestolbrukere og andre som ikke kommer seg opp trappen til rådhusets andre etasje.

Men nå har kommunen ryddet det de selv kaller en pinlighet av veien. Endelig er heisen på plass.

Det er avisa Sør-Trøndelag som skriver dette.

Allerede i 2010 påpekte Norges Handikapforbund mangelen på heis i rådhuset i det som da var Hemne kommune, som i dag inngår i Heim sammen med tidligere Halsa og deler av Snillfjord.

Det skulle altså gå ytterligere 11 år og en kommunesammenslåing før løsningen var på plass.

– Det har vært litt pinlig at vi har vært nødt til å ekskludere enkelte grupper i samfunnet gjennom alle disse åra, sa varaordfører Marit Liabø Sandvik til avisa Sør-Trøndelag i april.

Men nå er altså heisen på plass, og Heim kommune trenger ikke lenger bryte likestillings- og diskrimineringsloven hver gang den arrangerer et politisk møte.

Det vil si, heisen er montert, men den er ennå ikke tatt i bruk. 

– Akkurat når det åpner tør jeg ikke si, men det blir langt mer hyggelig å invitere til et lovlig rådhus der alle er velkommen. Universell utforming må forstås som noe som gjør samfunnet mer inkluderende og tilgjengelig for alle, sier kommunedirektør Ola-Morten Teigen til avisa.

25.11.2021 kl. 21:15
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.