Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nye Oslo-trikker får rullestolvennlige lavgulv

(NTB og Handikapnytt:) Vinteren 2020–21 får Oslo nye trikker. De nye trikkene kommer med lavt gulv, som skal gjøre av- og påstigning enklere, spesielt for dem med rullestol eller barnevogn.

– De som reiser med de nye trikkene, vil oppleve en stor oppgradering sammenlignet med trikketilbudet i dag, sier prosjektsjef Bjørn Bjune i Sporveien Trikken i en pressemelding.

Mange av de gamle trikkene som trafikkerer hovedstadens gater, krever at du kan gå i tropper for å komme av og på.

I en pressemelding fra Sporveien AS uttaler leder for Handikapforbundet i Oslo, Magnhild Sørbotten dette om de nye trikkene:

– Mange av dagens trikker er umulige for meg å benytte meg av, så jeg gleder meg til alle de nye trikkene kommer slik at også jeg kan benytte meg av trikken som fremkomstmiddel.

Sørbotten er positiv til hvordan innbyggerne har blitt involvert i innkjøpet og utformingen av de nye trikkene.

– Trikkeanskaffelsen har involvert ulike brukergrupper tidlig i prosessen, noe som gjør at kostbare feil unngås. Det er ikke dyrere med universell utforming dersom man gjør det riktig fra starten av, sier hun.

Tirsdag ble prototypen av de nye trikkene som skal rulles inn i hovedstaden om halvannet år, presentert.

Denne prototypen er tilnærmet lik de 87 nye trikkene som er bestilt fra spanske CAF, men er noe kortere. I dag har Sporveien totalt 71 trikker.

Hver av de nye trikkene har en kapasitet på 220 passasjerer.

I dag reiser 50 millioner mennesker med trikken hvert år, mens man med flere og større trikker vil kunne frakte 100 millioner mennesker.

De er 34,16 meter lange, 2,65 meter brede og vil få seks dører, mot dagens fire.

For å sikre at ulike brukerperspektiv blir godt ivaretatt har Sporveien og Ruter i nært samarbeid, involvert ulike brukerorganisasjoner, blant andre Norges Handikapforbund, Norges Blindeforbund, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), Hørselshemmedes Landsforbund og Norsk Revmatikerforbund.

16.07.2019 kl. 17:43
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.