Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nytt universitetsbygg får slakt

En ny universitetsbygning ved NTNU i Trondheim får kraftig kritikk for mangelfull universell utforming fra både ansatte og funksjonshemmedes organisasjoner.

Norges Blindeforbund, Norges Handikapforbund, Norges Døveforbund, Hørselshemmedes Landsforbund og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) går sammen ut med protest mot flere av de valgte løsningene, ifølge NRK.

Dette er blant løsningene som organisasjonene bidrar til å stenge funksjonshemmede ute:

  • Rom med glass fra gulv til tak.
  • Sosiale soner midt i trappeløp.
  • Dårlig heiskapasitet.
  • Trange ganger.
  • Stolper med utfordrende plasseringer.

Helgasetr er navnet på det nye tilskuddet til det campus-området til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og skal  stå ferdig i 2023. Organisasjonene frykter at den nye bygningen, med sin mangelfulle tilgjengelighet, skal sette standarden for NTNU i framtiden.

Portrett av Stine Berre.

Stine Berre er stipendiat ved NTNU. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Dette til tross for at både NTNU selv og Statsbygg har erklært store ambisjoner om universell utforming.

Til NRK innrømmer prosjektleder Jens Kristian Hersløv at de vil se nærmere på noen av de valgte løsningene, med bakgrunn i kritikken.

Det var Universitetsavisa i Trondheim som først skrev om den manglende universelle utformingen ved Helgasetr-prosjektet.

Der forteller stipendiat Stine Berre – som selv bruker rullestol – om hvilke problemer bygningen vil skape for henne som universitetsansatt dersom manglene ikke utbedres.

– Brukermedvirkning skulle kommet inn helt fra starten av. Nå er det vanskelig å få til gode løsninger, sier Berre til avisa.

01.07.2021 kl. 12:54
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.