Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Birgit Skarstein i båten.
UTKLASSING: Birgit Skarstein viste styrke og tok VM-gull i pararoing for tredje år på rad. (Foto: Bàlint Czucz, NTB Scanpix)

Nytt VM-gull til Birgit Skarstein: – Belønning for hard jobbing

Pararoeren Birgit Skarstein (30) utklasset konkurrentene i Linz og tok VM-gull i singlesculler for tredje år på rad.

Av Handikapnytt
Publisert 01.09.2019 15:53

(NTB:) På forhånd var hun advart av franske Nathalie Benoits sterke prestasjoner på rostadion i Østerrike, men Skarstein lot seg ikke skremme.

Trønderen åpnet knallhardt og ledet med snaut fire sekunder etter 500 meter. Halvveis var hun over fire sekunder foran den franske toeren, og hun fortsatte å øke ledelsen.

Skarstein kom i mål på tiden 10.18,83, som er 5,2 sekunder bak verdensrekorden hun selv satte under fjorårets VM-finale. Benoit tok sølvet med 10.24,07, mens bronsevinner Moran Samuel fra Israel ble slått med ytterligere seks sekunder.

Spennende

– Jeg ventet meg tøff konkurranse fra Frankrike og Israel. Jeg kjørte hardt, det gjorde vi alle, og det var ikke ett øyeblikk der jeg følte meg trygg. Dette resultatet føles virkelig bra, og det er belønning for den harde jobben vi har lagt ned, sa Skarstein i seiersintervjuet med VM-arrangøren.

Allerede etter å ha vunnet semifinalen, sikret Skarstein seg billett til neste års Paralympics i Tokyo. Og med seieren viser hun seg som en klar gullkandidat foran lekene.

VM-gullet var Skarsteins fjerde i roing. Hun vant også i Amsterdam i 2014, Sarasota i 2017 og Plovdiv i fjor.

– Denne uken har jeg fått vist fram resultatet av jobben vi har gjort. Jeg har et fantastisk team i ryggen. Sammen med OL- og Paralympics-laget trener jeg seks dager i uken, og det er flott å få oppleve slike resultater, sier Skarstein.

Les mer om VM-forberedelsene her: BIRGIT SKARSTEIN VIL BLI ENDA RASKERE

God avslutning

Tidligere søndag rodde Marianne Madsen inn til 3.-plass i D-finalen i singlesculler. Hun var ett tidels sekund bak 2.-plasserte Svetlana Germanovitsj fra Kasakhstan. Desislava Angelova fra Bulgaria vant D-finalen på ro-VMs siste dag.

I herrenes E-finale i dobbeltsculler ble det 2.-plass til Erling Øyasæter og Petter Tufte. De rodde på 6.32,33 og var nøyaktig fire sekunder tregere enn den russiske vinnerduoen Nikita Jeskin og Aleksandr Matvejev.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.