Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ordfører vil bære rullestolbrukere opp trappa

– Dersom det kommer rullestolbrukere som vil være tilhørere på kommunestyre- og formannskapsmøtene, skal jeg hjelpe dem opp trappa, selv om det ikke er en optimal løsning.

Dette uttaler ordfører Odd Jarle Svanem til Avisa Sør-Trøndelag. Bakgrunnen er at kommunestyresalen i den nye, sammenslåtte storkommunen Heim sørvest i Trøndelag ligger i andre etasje i en bygning uten heis.

Salen tilhører opprinnelig Hemne kommune, og ble tatt i bruk for det første kommunestyremøtet for sammenslåtte Heim i februar. Kommunestyresalen er nettopp pusset opp, men den er fortsatt utilgjengelig.

Dette får Norges Handikapforbund i Trøndelag til å reagere skarpt. Seniorkonsulent Kristian Lian påpeker at en utilgjengelig kommunestyresal er et klart brudd med diskrimineringsloven.

Han påpeker at dette både rammer dem som vil overvære politiske møter, og det vil kunne hindre funksjonshemmede i å kunne delta som folkevalgte i kommunen.

Ordfører Svanem innser problemet og sier han vil få fortgang i å finne en løsning. Samtidig antyder han at det vil koste en til to millioner kroner.

Men den midlertidige løsningen med bæring blir slaktet av NHF.

– Det er fullstendig uakseptabelt å bære folk opp trappa, fastslår Kristian Lian.

De tre kommunene Halsa, Snillfjord og Hemne er slått sammen til nye Heim kommune.

09.04.2018 kl. 13:05

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.