Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ordførerdrømmen brast for Torstein Lerhol

Senterpartiets Torstein Lerhol lå lenge an til å bli ordfører i Vang i Valdres. Dermed ville den sterkt funksjonshemmede 33-åringen bli «Norges første liggende ordfører».

Men slik gikk det ikke, for da valgresultatet var klart, hadde Senterpartiet bare oppnådd 24,1 prosent av stemmene i kommunen. Dermed er det klart at Arbeiderpartiets Vidar Eltun fortsetter, ifølge NRK.

På forhånd hadde meningsmålinger vist at Senterpartiet hadde oppslutning hos opp mot 42 prosent av velgerne i Vang. Når valgresultatet nesten er en halvering, peker Lerhol selv på at hans funksjonsnedsettelse kan ha spilt en rolle.

– Jeg tror dessverre at det handler litt om fordommer. Mange er nok ikke klare for en funksjonshemmet ordfører, sier han til NRK.

Utenom politikken er Torstein Lerhol avdelingsleder for brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i Stendi, tidligere Aleris.

10.09.2019 kl. 13:43
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.