Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Pakistan starter massevaksinering mot polio

(NTB-AP:) Pakistan har lansert en ny nasjonal kampanje for å vaksinere innbyggere mot polio fordi forekomsten blant barn har økt.

Kampanjen er den sjette så langt i år. Den skal vare i fem dager, og målet er å få vaksinert barn under fem år i særlig utsatte områder.

Tidligere har politi og ansatte som gjennomfører vaksinering, blitt angrepet av militante aktivister. Noen av aktivistene tror på falske anklager om at vaksineringskampanjene er en vestlig konspirasjon for å sterilisere barn.

Siden april har det blitt registrert 20 nye poliotilfeller i Pakistan. Utbruddet blir sett som et tilbakeslag i kampen for å utrydde sykdommen, som kan forårsake lammelser hos barn.

29.11.2022 kl. 17:52
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.