Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Para-utøvere tenkt inkludert i gigant-arrangement

FIS Games skal omfatte alle grenene i Det internasjonale skiforbundet. Det vil si langrenn, hopp, kombinert, alpint, fristil, snowboard og telemark. Parautøverne skal også delta.

Det fører til at mesterskapet blir større enn et VM og mindre enn et OL i omfang. FIS har satt en deltakerkvote på maksimum fire utøvere per øvelse fra hver nasjon.

FIS Games blir et kjempearrangement og skal arrangeres i år der det ikke avvikles VM eller OL. Den første utgaven finner etter planen sted om drøye fire år.

Skiforbundets arrangementssjef sa tidligere denne uken til NTB at man fra norsk hold har spørsmål som må besvares rundt arrangementet.

– FIS eier alle de økonomiske rettighetene, og vi vil blant annet vite hvor mye tilskudd vi kan forvente. De er muntlig orientert at vi er interessert, sa Terje Lund.

Arrangementssjefen ga videre uttrykk for at det neppe kan gjennomføres et fullt sett med VM-øvelser i alle disipliner.

– Det er nok noen innen FIS som har forregnet seg litt når det gjelder omfanget. Vi har regnet litt på øvelsesprogrammet og funnet ut at det ikke er nok dager til alle øvelsene når man skal ha med både telemark- og para-øvelsene. Derfor tror vi at flere grener kanskje ikke vil få fullt program som i et VM eller OL, sa Lund til NTB.

Planen var for øvrig at den første FIS Games-utgaven skulle gå av stabelen allerede i 2024, men dette ble det ingenting av.

– Vi er begeistret over den solide interessen for å holde dette arrangementet, sier generalsekretær Michel Vion i en uttalelse.

– Begge regionene er velkjente arrangører for FIS-arrangementer på toppnivå og har et vell av erfaring og en rik arv innen skiidrett. De har også et bredt utvalg av fasiliteter som oppfyller behovene til FIS Games, legger han til.

Norges Skiforbund skriver på sine nettsider at ingen endelig avgjørelse er tatt rundt en eventuell norsk søknad.

(©NTB)

04.11.2023 kl. 12:59
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.