Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Paralympiere sier nei til russisk deltakelse i Paris-OL

(NTB-TT:) Aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i Paralympics i Paris til sommeren.

I Bahrain torsdag skal Den internasjonale paralympiske komité (IPC) beslutte om de skal la russere og belarusere delta i mesterskapet i Paris.

Paralympierne selv ønsker ikke å delta mot russere og belarusere selv om de skulle stille under nøytralt flagg.

– Det finnes ingen som er nøytrale i Paralympics. De aktive er bærere av fanen og blir sterk forbundet med sitt hjemland uansett hvilket flagg, nasjonalsang eller nasjonale farger som tas bort, skriver Organisasjonen Global Athlete i en uttalelse som Insidethegames refererer.

Henstillingen fra utøverne er tydelig.

– De representerer landet sitt, og i Russlands tilfelle støtter eller jobber de for Putins regime. I samråd med aktive fra en hel verden ber vi om at IPC står imot presset fra Russland, Belarus og Den internasjonale olympiske komité (IOC) som alle søker en vei for at de kan delta, heter det.

(©NTB)

27.09.2023 kl. 10:48
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.