Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Politiet må betale oppreisning til ansatt for diskriminering

(NTB:) Politiet må betale 60.000 kroner i oppreisning til en ansatt for diskriminering på grunnlag av etnisitet og funksjonsnedsettelse. Politiet beklager hendelsen.

Kvinnen hadde jobbet sju år i politiet da hun søkte på en annen stilling, skriver FriFagbevegelse.

Hun fikk først høre at hun var kvalifisert for stillingen, men ikke kunne vurderes på grunn av sin etniske opprinnelse. Deretter opplyste politiet til Norsk Tjenestemannslag (NTL), der kvinnen er organisert, at det egentlige problemet ikke var hennes etnisitet, men noe helt annet.

I et søk på den ansatte i politiets egne logger dukket det opp to episoder der politiet var tilkalt for å hjelpe helsevesenet i forbindelse med psykisk sykdom. Dette var flere år før kvinnen ble ansatt i politiet.

Diskrimineringsnemnda gir kvinnen og NTL rett i at kvinnen er utsatt for to former for diskriminering – både for etnisitet og funksjonsnedsettelse, altså psykisk sykdom. De har pålagt politiet å betale 60.000 kroner til den ansatte i oppreisning.

Politiet mener det var nødvendig å vurdere om kvinnen var skikket, og at de ikke kunne se bort fra informasjonen de da fant i historikken – og at det derfor var en saklig og nødvendig forskjellsbehandling.

Etter at saken ble publisert, uttrykker politiet at de har sendt et brev og beklaget overfor kvinnen, og sier de har lagt om rutiner og instrukser.

– Vi er lei oss for hva vår medarbeider har opplevd. Hun har vært utsatt for urett, og vi har fått en avgjørelse mot oss i saken, sier den assisterende sjefen der kvinnen tidligere jobbet.

(©NTB)

28.10.2022 kl. 09:18
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.