Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Protesterer mot kutt i heistilskuddet

To av tre norske blokkleiligheter mangler fortsatt heis. Likevel er tilskuddet til dette formålet halvert på to år. Nå advarer en rekke organisasjoner mot konsekvensene.

Norske Boligbyggelags Landsforbund, Huseiernes Landsforbund, Leieboerforeningen, Pensjonistforbundet, Statens seniorråd, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og Norsk Ergoterapeutforbund roper et samlet varsko om kuttene i heisstøtten, som ifølge magasinet Hus & Bolig er redusert til bare 50 millioner kroner etter de siste kuttene.

De stadige kuttene i ordningen harmonerer dårlig med målet om at eldre skal kunne bo lengst mulig hjemme.

Det er de eldste blokkene som mangler heis, og det er også der eldre med lav inntekt bor. De fleste av dem har ikke råd til å kjøpe en nyere og dyrere bolig med heis.

– Da vil omsorgsbolig eller sykehjem være alternativet, står det i fellesoppropet fra de sju organisasjonene.

SVs stortingsrepresentant Karin Andersen har engasjert seg for heistilskuddet. Hun hevder at kommuner som har brukt heistilskuddet, trenger færre sykehjemsplasser og færre omsorgsboliger enn kommuner som ikke har gjort det.

Statssekretær Aase Marthe Horrigmo i Kommunal- og moderniseringsdepartementet viser til at kravet om heis i bygninger med tre eller flere etasjer, gjør at stadig flere nye boliger får denne standarden.

26.02.2018 kl. 07:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.