Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Protesterer mot ny «institusjon» i Fredrikstad

Fredrikstad kommune planlegger å samle hele avlastningstjenesten på ett sted. Både det kommunale rådet for mennesker med funksjonsnedsettelser og funksjonshemmedes organisasjoner raser mot løsningen som de mener i virkeligheten vil bli en ny institusjon.

– Jeg tror kanskje de her ser penger i stedet for hvert enkelt barn. Det er viktig for våre barn å ha normale liv og ikke bli satt bort i en slik stor enhet, sier Fredrik Fjeld Johansen, nestleder i Handikappede Barns Foreldreforening i Østfold, til Fredriksstad Blad.

Den nye avlastningstjenesten som er planlagt på Furutun vil kunne få hele 39 rom. Anne Berit Løland, lokallagsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede i Fredrikstad, mener dette innebærer å at man bygger en ny institusjon, 30 år etter at HVPU-reformen ble avviklet.

– Hensikten med avviklingen av HVPU-reformen var å bygge ned institusjonene og integrere mennesker med nedsatt funksjonsevne i samfunnet i langt større grad. Det Fredrikstad kommune gjør nå, er å gjeninnføre en avlastningsinstitusjon med 39 beboere plassert ved skogen utenfor sentrum, slik man gjorde før i tiden, sier Løland til avisen.

Saken er omstridt også i det politiske miljøet i kommunen. Et flertall har krevd mer involvering fra brukerorganisasjoner før beslutningen tas. Etter planen skal bystyret fatte sitt vedtak 7. mai.

29.04.2020 kl. 10:04
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.